Izolacija | Toplotna izolacija | Zvočna izolacija | Izolacija mansarde 

Reference

Nekaj izjav arhitektov, projektantov in naših strank

Slavica Suklan Umek

arhitekt

Moje ime je Slavica Suklan Umek in po poklicu sem arhitekt. Ukvarjam se z načrtovanjem individualnih stanovanjskih objektov, poslovnih prostorov in manjših industrijskih objektov. Ko so objekti zgrajeni in, če so stranke zadovoljne, nadaljujem z opremo prostorov in oblikovanjem svetlobe, kar je naša posebna ponudba.

Podjetje, kjer sem zaposlena, se imenuje OS – Oblikovanje svetlobe d.o.o.. Najdete nas na dunajski cesti 158 v Ljubljani. Ker želimo strankam ponuditi kar se da kvalitetne materiale in strokovne izvajalce, poskušamo vedno slediti novostim na tržišču, jih preizkusiti in potem lažje svetovati le-tem. Iz lastnih izkušenj sem tako spoznala, najprej na spletni strani, potem pa preko podjetja EUROMOJSTER izdelek, ki se imenuje FONATERM.

»Zgodba« je sledeča:

Ko nam je februarja leta 2004 zgorelo podstrešje, kjer je bilo pet stanovanj, smo se lotili obnove od samega začetka. Podrli smo celotno leseno konstrukcijo, stene, tlake,…Bilo je grozljivo.

Slider image
Slider image
Slider image

Ko so nam postavili novo jekleno (strešno) konstrukcijo, smo počasi postajali boljše volje. Sledilo je iskanje ponudb posameznih izvajalcev. Pri iskanju toplotne izolacije so nam ponujali več ali manj znane materiale.

Le EVROMOJSTER mi je ponudil in pokazal nov material FONATERM, ki ga do sedaj še nisem poznala. Ker je bila predstavitev zanimiva in ker rada preizkušam nove stvari, sem se odločila za te »simpatične cufke« kot izziv – da bom videla, kako se zadeva izvede in seveda kako bo to na koncu izpadlo.

Mogoče je to potem lahko tudi napotilo za moje bodoče stranke pri izbiri toplotne izolacije. Večkrat sem že slišala od njih:

»Ali ne obstaja nič drugega kot tista pikajoča zadeva za izolacijo?«

Delo, vpihavanje, se je začelo v začetku poletja. Ker je stanovanje mansardno, je bilo zelo zanimivo gledati postopek dela s vpihovanjem fonaterma. Med opazovanjem dela sem videla, kako so popolnoma zapolnili volumen komplicirane konstrukcije. Prepričana sem, da so zapolnili zadnjo luknjo in da tudi toplotnih mostov ni. Sredi poletja smo nadaljevali z ostalimi obrtniškimi deli. Kljub temu, da nismo imeli vgrajene klima naprave, v stanovanju sploh ni bilo vroče. Vročina (zunaj je bila preko 35ºC) se sploh ni poznala.

Zaključek: toplotna izolacija je več kot izpolnila pričakovanja. Zanimiva je bila tudi zvočna preizkušnja. Ko smo se s sosedi pogovarjali v stanovanju, še ne opremljenem, je pri njih vse odmevalo. Pri nas pa se to ni zgodilo. Prav zanimivo. Mislim, da je sosedom žal, da se niso odločili za moje »cufke«. Sama pa lahko zagotovim, da bom vsem bodočim strankam, najprej v načrtih, potem pa tudi ustno, lahko tudi v stanovanju pokažem in povem,: za toplotno in/ali zvočno izolacijo priporočila »FONATERM«- to je zakon.

Slider image
Slider image
Slider image

Pa še nekaj. Ko sem kasneje poiskala spletno stran www.fonaterm.com, sem bila še dodatno navdušena. Po požaru, ki upam, da ga ne bom več doživela, imamo sedaj vgrajene materiale, ki so izdelani po vseh protipožarnih zahtevah. FONATERM je izdelan iz prvovrstnih avtomobilskih tekstilij, katere so podvržene strogim avtomobilskim normam. Pomemben je tako imenovani »fogging test«, ki predpisuje maksimalno izparevanje škodljivih snovi iz materialov, ki morajo biti za avtomobilski material praktično nične. Pri klasičnih izolacijah te postavke ne poznam. Vse našteto in nenazadnje tudi simpatični pristop zastopnika, ki mi je sedaj na voljo s tehničnimi in komercialnimi odgovori kadarkoli, sta me prepričala, da bom v bodoče pri projektiranju in pri dajanju informacij o toplotni izolaciji strankam vedno priporočala FONATERM. 

S.S. Umek, udia


Tv3 - Viasat

Ponašamo se tudi z našo novejšo referenco uporabe zvočno absorbcijskih plošč FONATERM® v TV3 - Viasat  studiju .

Gosak Darko

SHOWTEC, televizijska produkcija

Ukvarjamo se produkcijo televizijskih oddaj. Del našega dela opravljamo tudi v studiju. Ko smo pričeli z pripravami in urejanjem studia, smo naleteli na problem odmeva, kar je tudi sicer običajen problem v velikih in grobo obdelanih prostorih.

Oddaje posnete v takem okolju, bi iz izgledale neprofesionalno, zvok pa bi se slišal kot v velikem loncu.

Rešitev smo morali najti v najkrajšem času. Pri izbiri materiala, ki bi zadušil odmev hkrati pa bi moral imeti estetski videz smo zmeraj naleteli na pomanjkljivosti.

V večini primerov smo našli material ki je zadostno zadušil odmev vendar pa ni bil estetskega videza ali pa je bil navzven zadovoljiv toda ni zadostno zadušil odmeva. Naleteli smo tudi na primer materiala, ki je izpolnjeval vse naše zahteve oz. potrebe vendar pa je bil postopek izvedbe predolg, tega časa si nismo smeli dopustiti.

Po premisleku in iskanju najboljših možnosti, ki bi zadovoljile tako zvočne kot vizualne zahteve smo zasledili izolacijo Fonaterm. Novost na trgu, ki ni le izpolnjevala naše zahteve pač pa se je material dopolnjeval še z enostavno in hitro montažo ter kar je najpomembnejše  z dostopno ceno. Z trdimi izolacijskimi ploščami FONATERM so nam obložili strop ter določene stene studia.

Po dveh dneh dela je bil studio gotov. Nad končnim izgledom in funkcionalnostjo smo navdušeni. Po strokovnih meritvah, ki ne smejo odstopati od predpisanega smo dobili najboljše zavidanja vredne rezultate. Zraven studia smo izolirali tudi prostore režije. Z granularjem Fonaterm so nam napolnili že obstoječe mavčne stene brez kakršne koli umazanije ali drugih sprememb oz. poškodb v prostoru. Tako je prostor režije tonsko povsem ločen od preostalega dela.

Vsem, ki bi radi v svoj dom ali poslovne prostore vnesli mir pred zunanjim vrvežem ali bi želeli imeti prostore poleti hladne pozimi tople ali morda želite biti za sosede neslišni Vam Fonaterm iskreno priporočamo.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Nekaj referenčnih objektov:

IZOLACIJA FONATERM po najboljši ceni

Ker je izdelana iz izbranih in zelo kvaltetnih avtomobilskih tekstilij sodi izolacija Fonaterm v višji cenovni razred, vam pa je dostopna po zelo ugodni ceni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram