Izolacija | Toplotna izolacija | Zvočna izolacija | Izolacija mansarde 

Napih izolacije na obstoječo

Fonaterm granular lahko nabrizgamo na obstoječe izolacije, katere so nepravilno vdelane v objekt ali so zaradi posedanja (staranja) izgubile prvoten volumen in s tem svojo funkcijo izolirnosti. Za ta namen smo razvili postopek dopolnjevanja izolacijskega sloja z Fonaterm Granularjem, kateri zapolni celoten volumen. Pri tem postopku se izognemo toplotnim/zvočnim mostovom, saj je izolacija homogena po celotnem volumnu.

Napih izolacije

Ta način uporabljamo predvsem pri adaptacijah objektov na podstrešjih. Zelo dobro se je obnesel pri sanacijah montažnih hiš. Postopek ne predvideva poseganja v objekt, ne predvideva vrtanja lukenj ali podobno. Izvedba npr. vnosa izolativnega sloja v povprečno enostanovanjsko hišo traja cca 5ur, poteka pa kot sledi:

  • Na tovornjaku, parkiranim v bližini objekta (cca 10m) je naložena izolacija Fonaterm granular in stroj za vpihovanje X-Flock.
  • Od stroja na podstrešje namestimo fleksibilno cev premera 100mm z t.i. vpihovalno glavo.
  • Delavec krmili stroj (na tovornjaku) z daljinskim upravljalcem s katerim nastavlja količino in hitrost brizganja.
  • Izolacijo enakomerno nabrizgamo po površini (cca 30cm debeline) ter jo nato poravnamo z ravnalno letvijo.
  • Na izolativen sloj napnemo paropropustno folijo zahtevane karakteristike SD (odvisno od prehodnih slojev).
  • Tako izdelan izolativen nanos se nam cenovno obrestuje že v enem letu.

Izolacije se ne poseda in se ne razkraja. Proti zajedalcem so dodane snovi (Borax, Borova kislina), ki so standardni dodatki za ta namen. Ponovno želimo omeniti, da je Fonaterm granular izdelan iz prvovrstnih avtomobilskih tekstilov, kateri nastaja pri krojenju vzglavnikov ter nam predstavlja t.i. tehnološki višek. Tukaj ne govorimo o starih, uporabljenih avtomobilskih tekstilih, ampak o povsem novem, neuporabljenem materialu. Na ogled so slike posnete z infrardečo kamero pred izvedbo izolativnega nanosa in po njem.

IZOLACIJA FONATERM po najboljši ceni

Ker je izdelana iz izbranih in zelo kvaltetnih avtomobilskih tekstilij sodi izolacija Fonaterm v višji cenovni razred, vam pa je dostopna po zelo ugodni ceni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram